Kyckling i krämig tomatsås

Denna rätt påminner lite om Menemen receptet - Några små ändringar så vips blir frukosten till middag!

2 pers

Kycklingfile x 2

Tomat x 3

Lök x 1

Vitlök x 2

Hönsbuljong x 1

Matlagningsgrädde x 50 - 100 ml

Salt, peppar och färsk persilja

Stek kycklingen i en stekpanna med olja, använd lock om möjligt för att bevara "saften". När kycklingen är genomstekt lägg i hönsbuljong samt salta och peppra efter smak. Haka upp vitlök, lök, tomat och färsk persilja. lägg i och rör om. Låt stå i ca 5-10 minuter på medelhög värme. Se till att tomaterna mjuknat så pass mycket att du kan mosa dom lite lätt för att få till såsen. Lägg i matlagningsgrädde och låt det koka ihop i några minuter.

Jag serverar alltid denna rätt med Spaghetti, grymt gott! Ris är inte helt fel det heller.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0