Kyckling i krämig tomatsås
Denna rätt påminner lite om Menemen receptet - Några små ändringar så vips blir frukosten till middag!
2 pers
Kycklingfile x 2
Tomat x 3
Lök x 1
Vitlök x 2
Hönsbuljong x 1
Matlagningsgrädde x 50 - 100 ml
Salt, peppar och färsk persilja
Stek kycklingen i en stekpanna med olja, använd lock om möjligt för att bevara "saften". När kycklingen är genomstekt lägg i hönsbuljong samt salta och peppra efter smak. Haka upp vitlök, lök, tomat och färsk persilja. lägg i och rör om. Låt stå i ca 5-10 minuter på medelhög värme. Se till att tomaterna mjuknat så pass mycket att du kan mosa dom lite lätt för att få till såsen. Lägg i matlagningsgrädde och låt det koka ihop i några minuter.
Jag serverar alltid denna rätt med Spaghetti, grymt gott! Ris är inte helt fel det heller.