Menemen

Menemen är en slags turkisk äggröra som är perfekt som frukost eller mellanmål.
Det finns lite olika varianter på den men här är mitt recept.

Menemen 2 pers.

2 tomater, 1/2 lök, 1 sivri biber (grön paprika) och 1 ägg.

     
 

Haka lök, paprika och tomater. Stek upp löken och paprikan i olja tills dom mjuknat och lägg sedan i tomaterna och salta - låt det sedan stå i ca 5 minuter tills även tomaterna mjuknat. Jag brukar även lägga i 1 tsk Salca (turkisk paprika pure) som är en aning stark för att få lite mer sting!
Sist knäcker du ägget och rör om 1-2 minuter.




Jag valde denna gång att lägga på lite färsk persilja men det är lika gott utan. Jag äter alltid min menemen med en brödbit och en klick yoghurt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0