För mycket salt i maten?

Det kan hända ibland att man "över" - saltar maten men det går att lösa. Lägg i en skalad potatis så absorberar den det överblivna saltet.

TIPS

Återanvänd potatisskalet

Potatisskal har man oftast ingen användning för och åker lätt in i soppåsen utan eftertanke.

Ett tips för hur man faktiskt kan ta vara på potatisskalet är att göra hemgjorda chips. Jag rekomenderar att göra chipsen i en stekpanna, häll i ca 3-5 cm raps/mat-olja och lägg i skalen, låt dem ligga tills dom blivit krispiga och gyllenbruna. Torka bort överflödig olja med hushållspapper. Tänk dock på att tvätta potatisskalet noga, skalet innehåller många nyttiga näringämnen men även miljögifter!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0